تفاوت بین فروشنده و بازاریاب

تفاوت بین فروشنده و بازاریاب
هر کدام از عناوین فوق نقش های مختلفی در سازمان دارند،ولی برای بهره وری بیشتر و ارائه ارزش های بیشتر به مشتریان هر دوی این نقش ها باید بایکدیگر همکاری کنند.
تفاوت بین فروشنده و بازاریاب در نقاط قوت و ضعف متفاوت این دو نقش است.در این جا چند تفاوت اساسی بین فروشنده و بازاریاب در فضای کسب و کار را معرفی کرده ایم:
با ثبت دیدگاه خود در فرم انتهای صفحه، ما را در ارائه هر چه بهتر مطالب یاری نمایید
تعامل با مشتری
فروشنده با برقراری ارتباط فرد به فرد با مشتریان تعامل می کنند در حالی که بازاریابان به طور کلی به مخاطبان نگاه می کنند و افرادی را که وجوه اشتراک دارند با هم در یک گروه قرار می دهند. با تجزیه و تحلیل مشتریان به طور کلی ، شما می توانید مشتری ایده آل خود را مشخص کنید ، اما وقتی صحبت از روند فروش است ، هیچ مشتری نمی خواهد وارد این گروه شود ، آنها تعامل فرد به فرد را با کسی که نیاز شان را حل کند ترجیح می دهند ، از این رو تیم های فروش و بازاریابی باید پشتیبان یکدیگر باشند و این مورد از اصلی ترین تفاوت های بین فروشنده و بازاریاب ها تلقی می گردد.
اطلاعات در برابر ارتباطات
فروشنده بیشتر تمرکز خود را بر ایجاد روابط و شبکه سازی می گذارد ،و به این مورد به عنوان منابع مهم خود و سازمان نگاه می کنند در حالی که بازاریاب ها روی مخاطبان هدف و تجزیه و تحلیل داده ها تمرکز دارد. هر دو جنبه مهم هستند ، فروشنده بخش عظیمی از ایجاد روابط و شبکه سازی است ، در حالی که بازاریاب ها منابع لازم برای مشخص کردن و مورد هدف قرار دادن این مخاطبان را دارند.
اهداف مختلف برای هر نقش
همانطور که از نام آن پیداست ، هدف اصلی یک فروشنده فقط و فقط فروش است. در حالی که بازاریاب ها بیشتر بر روی بهبود بازده سرمایه گذاری برای سازمان شان ، از طریق شناخت برند ، آزمایش محصول ، ردیابی و غیره متمرکز می شوند. این می تواند باعث ایجاد تنش بین هر دو تیم شود زیرا شما به راحتی می توانید تعداد فروش هایی را که یک فروشنده انجام داده است را مشاهده کنید ، در حالی که این موضوع در بازاریابی امکان پذیر نیست. بازاریابی قابل ردیابی است، اما با داشتن ارتباط خوب ، این دو نقش می توانند از یکدیگر تغذیه کنند ،و به شما این امکان را می دهد تا ضمن ارائه همزمان خدمات بهتر ، به مشتریان خود ، فروش را افزایش دهید.
هر کمپین بازاریابی می تواند یک هدف متفاوت داشته باشد ، خواه برای ایجاد آگاهی از برند سازمان و گاهی هم برای افزایش فروش یا به دست آوردن سهم بازار بیشتر. تمامی این اهداف و برنامه ها باید به تیم فروش به طور جامع و صحیح منتقل شود تا آن ها بتوانند در روند فروش خود بهترین عملکرد را داشته باشند. اگر تیم فروش گزارشات کاملی به تیم بازاریابی ارائه ندهد ، می تواند در نتیجه کمپین اختلال ایجاد کرده و هر دو طرف را از دانستن این که کجا باید تلاش بیشتری برای تصحیح و اجرای دوباره این برنامه ها انجام داد ، باز دارد.
بازاریابان و فروشندگان در کنار هم قرار دارند و با استفاده از مهارت ها و تجربیات هم می توانند یکدیگر را توسعه دهند. این امر می تواند با پیاده سازی یک سیستم CRM که در اختیار همه قرار می گیرد آن ها را از فعالیت های روزمره کسب و کار مطلع کند. یا می توانند با انجام اموری مانند:
جلسات هفتگی
تفویض وظایف
به اشتراک گذاری نتایج با یکدیگر
در روند بازاریابی و فروش بهترین عملکرد را در بازار داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید